Appointment

Dr. Ora Golan on Farewell

Hello Dr. Ora Golan, an expert in neutralizing emotional barriers from the Ora Golan Center, today we will talk about parting – a couple parting.

How common is this phenomenon of difficulty recovering from a breakup?

I would like to start by giving an example:  Alona, ​​36, a successful and successful girl, has a master’s degree in business administration. Was in a couple system with Yishai for 4 years and two years ago they separated. Alona was convinced that they were going for a wedding and children, and Vichy ended the relationship for her abruptly which put her in complete shock because she did not understand why the relationship ended. Alona could not recover, she could not connect with others, kept thinking about the ex. People introduced her to her and she even met with them but did not stop criticizing “how he looked and how he behaved”. She did idealize the ex, even though the relationship with him was not really ideal. She continued to follow him on Facebook, checked his status, and even considered returning to him. At social gatherings she meets friends who have gotten married, most of whom already have a child and some of them even have two. Alona feels that she is gradually fading, she is aware of her situation but feels stuck and without any ability to get out of this situation.

אלונה הגיעה אלינו שנתיים אחרי שהקשר נגמר. הטיפול היה מאד קצר וממוקד ; שישה שלבים, שישה מפגשים של כ- 20 דקות למפגש. בלי שיחות, בלי הנחיות. הטיפול מתנהל רק על ידי כושר התנגדות השריר, מלל, מגע עדין והדמיה.  בסיום הטיפול אלונה הרגישה שסוף סוף  היא הפרדה ממנו, ישי היה פרק קודם ועכשיו היא באמת פנויה להיכרויות.

* כמה זמן לוקח לאנשים  ׳לאסוף את השברים׳ ולהתגבר על הפרידה?

זו שאלה מצוינת. אין פרק זמן קבוע לתהליך הזה והוא משתנה מאדם לאדם. ישנם אנשים שמרגע שהם נפרדו לוקח להם זמן התאוששות קצר והם עוברים הלאה. לעומת זאת ישנם אנשים שלוקח להם שבועות, חודשים ואף שנים להתגבר על הפרידה אם בכלל.

שרה בת 70 הגיעה אלי, חמישים שנה שהיא עוד זוכרת את אהבת נעוריה, שרה, בראשה עדיין קשורה לאהבת נעוריה. היא אמנם התחתנה, הקימה משפחה ויש לה נכדים ואף אחד מבני משפחתה לא מתאר לעצמו ולא יודע איזה סוד היא סוחבת עימה כבר יובל שנים. הפרידה היא למעשה תהליך של אבל. צריך לעכל את זה ולעבד את זה, ואז להיות מסוגלים להתפנות לאופציות חדשות.

*האם זה נכון שעד שאני לא אמלא מחדש את החלל של מה שאיבדתי, אני לא אוכל להתגבר?

אנחנו צריכים להיות מסוגלים להרגיש שלמים גם בעצמנו ולא להיות תלויים במישהו אחר. קשר זה משהו שיש בו כיף וזה נחמד, אבל זה לא משהו שבלעדיו אנחנו לא שלמים, לכן ברגע שאנחנו יוצרים כזו תלות בקשר, אנחנו נכנסים לקשר מתוך מקום שהוא לא בריא. נכון שכשיש קשר ונפרדים זה קשה, וצריך לעכל את זה, אבל צריכה להיות לנו היכולת להיות לבד ולהיות עם עצמנו ולאו דווקא למלא את החלל במישהו אחר.

*האם בטיפול עובדים על היכולת שלנו להיות לבד??

הטיפול מנטרל את החסמים הרגשיים שקשורים להתמודדות עם כישלון, תחרות והצלחה. גם במצבים של חוסר שליטה ועד כמה המטופל דואג ומטפל בעצמו. ברגע שנטרלנו את החסם, לאנשים נוצרות אופציות רגשיות והם פתאום מוצאים לבד את הפתרונות ומוצאים את הדרך, אנשים צריכים לדעת ליהנות גם עם עצמם, לאו דווקא תלוי בקשר. בחיים אנחנו נתקלים בפרידות  בהרבה מאוד סיטואציות;  החל מילד קטן שקשה לו להיפרד מההורים כשהוא מגיע לגן, בני זוג שאחד מהם צריך לנסוע אז לשני או לאחד הילדים קשה, פרידה ממקום העבודה או מעבר דירה – פרידה מבית בו גדלנו. אנחנו צריכים להיות מסוגלים להתמודד עם הפרידות ולדעת שאנחנו נכנסים למצב של חוסר וודאות אבל יש לנו את הכלים ואת היכולת למצוא ולהסתדר.

*אז הטיפול מתאים לא רק להתמודדות עם פרידה זוגית, אלא פרידה בכל התחומים של החיים, מעין תהליך שאנחנו עוברים.

Yes, we need to be able to make connections, and also break up. There are relationships that are not good for us and we need to know how to break up with them. If someone does not want us do not have to insist. A relationship should be reciprocal; That is, that I want him at exactly the same level that he wants me, and that the tension there will remain at a healthy level.